Türkiyeli gazeteci Azim Deniz, Deniz Postası TV stüdyosuna yapılan saldırı sonrasında açıklama yapıyor. (Ekran görüntüsü: Deniz Postası TV/YouTube)

Düzinelerce saldırgan Deniz Postası stüdyosunu bastı, gazeteci Azim Deniz darp edildi

İstanbul, 11 Nisan 2022 – Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Pazartesi yapılan bir açıklama ile Türkiyeli yetkililere Deniz Postası TV stüdyosuna ve gazeteci Azim Deniz’e saldıranların ve azmettirenlerin ortaya çıkarılıp yargılanmaları çağrısında bulundu.

İlgili haberlere ve CPJ ile telefonda konuşan Deniz’e göre, 9 Nisan Cumartesi günü yaklaşık 50 kişilik bir grup Kayseri’de yayın yapan Deniz Postası kanalının stüdyosunu basıp gazeteciyi darp ettiler.

Bu kaynaklara göre saldırganlar orada bulunan diğer gazetecileri stüdyo dışına kilitlediler ve stüdyoda Deniz’in konuğu olarak bulunan işadamı ve siyasetçi Sedat Kılınç’a saldırdılar. Deniz konuğunu korumak için müdahale edince o da yüzünden ve kafasından darbe aldı. Her ikisi de ciddi şekilde yaralanmadılar.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Cumartesi günü yapılan bir açıklama ile olayla ilgili olarak altı kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

CPJ’in New York’ta bulunan Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Gulnoza Said: “Türkiyeli yetkililer Deniz Postası kanalının kısa süre önce uğradığı saldırıyı etraflıca soruşturmalı ve tüm saldırganların ve eğer varsa elebaşlarının yargılanmalarını sağlamalılar” dedi ve ekledi: “Türkiye gazetecilere karşı işlenen şiddet suçlarıyla mücadele sicilini iyileştirmeli. Yetkililer Deniz Postası kanalına saldırıp gazeteci Azim Deniz’i darp eden saldırganların bu hareketlerin sonuçlarıyla yüzleşmelerini sağlamalılar.”

Deniz CPJ’e gözaltına alınan şüphelilerin 10 Nisan’da serbest bırakıldıklarını ve yetkililerin soruşturma ile ilgili kendilerine bilgi vermediklerini söyledi. CPJ yorum almak için Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na e-posta yolladı ancak haber yayına hazırlanırken bir yanıt alamadı.

Deniz’in sunduğu Ramazan Sohbetleri programına iş ve siyaset dünyasından konuklar katılıyor. Deniz CPJ’e saldırganların hedefinin Kılınç olduğunu, kendisine müdahale etmeye çalıştıktan sonra saldırdıklarını söyledi.

İşadamı ve siyasetçi Kılınç ilgili haberlere göre kısa süre önce partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa etmişti.